Musici

Vanuit mijn achtergrond heb ik aan den lijve ondervonden dat je als musicus met een complexe beroepsdruk te maken hebt, waar je veel last van kunt hebben. Heel mooi en leuk om van je passie, muziek, je beroep te hebben kunnen maken, zeker! Je publiek, je directe omgeving, ziet en hoort alleen die mooie kant. Jij weet wel beter; het is ook hard werken, topsport zelfs, en je moet altijd op dat ene moment presteren, geen herkansing! Om nog maar niet te spreken van concurrentie, weinig geld, een onzeker bestaan.

Als musicus loop je niet te koop met je stressklachten, vanwege de beroepscultuur van ‘niet zeuren’ en gewoon doorwerken. (Bovendien: je omgeving zal vaak zeggen: muziekmaken is toch leuk….?) Waar vind jij begrip voor jouw positie? Hoe leer jij omgaan met podiumvrees? Ben jij nog vrij om jouw muziek te maken, op jouw manier, of moet je je te vaak aanpassen aan hoe een ander het wil? Kan je lichaam het vele studeren nog goed aan?

Als het allemaal niet zo leuk meer is kan je oorspronkelijke ‘speelplezier’ langzaam maar zeker wegglippen en plaatsmaken voor een zwaar en drukkend gevoel. Dat is zo zonde! Geef jezelf de ruimte en de kans om terug te gaan naar waar het je om was begonnen: jouw liefde voor muziek.

In dit artikel Podiumvrees of podiumverlangen lees je meer over wat Gestalt voor jou als musicus kan betekenen!

 

Ik wil een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek