Jacqueline Sorel (1961)    

 

Sinds 2009 ben ik gediplomeerd Gestalttherapeut, lid van de beroepsgroep NBGT en van koepelorganisatie RBCZ.

Van heel jongs af aan maakte ik muziek na mijn middelbare schooltijd ging ik muziek studeren aan het conservatorium in Den Haag. Er ging een wereld voor me open, met alle mooie maar ook moeilijke kanten van dien.
Toen ik vastliep in het woud der mogelijkheden en indrukken kwam ik bij toeval bij een Gestalttherapeut terecht. Geen idee wat dat was, ik koos er toen nog niet bewust voor, maar het deed me goed. Vooral het feit dat ik zowat onmiddellijk bij mijn gevoel kwam was een grote opluchting voor me. Nu eens niet eindeloos praten-over, wat me niets verder hielp, maar direct in contact komen met wat er was. Het hielp. Ik ging (h)erkennen wat bij mij paste en kon daardoor beter kiezen waar ik mijn tijd en energie aan wilde besteden.
Ik maakte mijn muziekstudie af, werd musicus en in 1987 startte ik bovendien mijn eigen atelier voor blokfluitbouw.

In mijn verdere persoonlijke ontwikkelingstocht heb ik ook kennis gemaakt met verschillende andere therapievormen. Ze boden allemaal wel iets, maar uiteindelijk keerde ik terug naar Gestalt. Nergens anders heb ik zo’n open en complete benadering ervaren.
Geen programma’s of modellen waar je dan als cliënt in moet passen, geen vast traject met een vooropgestelde uitkomst. Wel: helderheid scheppen, met concrete en relevante vragen en oefeningen. Wat een verademing! Want ik leerde mijn eigen antwoorden en oplossingen vinden. Als er iets is wat mijn gevoel voor eigenwaarde en mijn zelfvertrouwen deed groeien, is dat het wel.

Ik ben de opleiding tot Gestalttherapeut gaan volgen op Gestaltschool Bolt in Nieuwaal en ontdekte hoe inspirerend het kan zijn om met cliënten te werken. In 2009 rondde ik de studie af. Zo ben ik deze grote interesse in mensen gaan vormgeven in mijn beroep.

Sinds 2009 heb ik mijn eigen Gestaltpraktijk in Den Haag. Ik werk met mensen met heel verschillende achtergronden en leeftijden. Iedereen krijgt maatwerk, helemaal toegesneden op eigen behoeftes en mogelijkheden.